luni, 24 august 2009

Roz Bon-Bon`!!!

Un prieten, ma intreba mai demult daca in Gugesti avem blocuri. Foarte surprins, cand i-am raspuns ca da! Cand a venit la mine si vazu ca nu am apa curenta, apa calda, caldura la calorifere de la centrala termica, gaz metan la aragaz... mi-a zis: bah `geaba zici ca stai la bloc! Mai multe conditii are bunica-mea la tara. Avea dreptate saracu`!
Mai nou, omul cum sfinteste locul, mai pune un boiler, apa curge curent numai in sezonul toamna-primavara, mai o centrala pe lemne, etc. Vad ca mai nou se monteaza ghene de gunoi in fata blocurilor. Bune si astea. Foarte interesant cum or sa functioneze. Am sa "vand gratis" un pont consiliului local: A SE FOLOSI NUMAI IN INTERVALUL 18.00-07.00. Explicatia o pot gasi si dansii. Asa se procedeaza in strainatate. Lumea nu duce gunoiul in mijlocul zilei. Ca se impute. Iar colectarea devine si usoara, speram ca si zilnic, altfel o sa murim de miros. Plus ca am dori ca populatia sa fie incurajata sa foloseasca saci menajeri. Poate ca si distribuirea din bugetul propriu la toti locatarii a macar unui sac menajer, poate duce la o cizelare a cetateanului gugestean. Eu i-as scoate pe domnii din consiliul local din birouri in ziua in care se va demara proiectul "ghena de gunoi", i-as imbraca in verde (fara culoare politica), si i-as trimite sa imparta respectii saci menajeri pe la consateni.
FACEM APEL LA POPULATIE: VA RUGAM FOLOSITI SACI MENAJERI, COSTA 35.000 DE LEI UN SUL DE 20-30 DE SACI. SIGUR GASITI SI IN MARKETURI MAI IEFTINI. VA POT CUMPARA CHIAR SI VECINII. IMPORTANT E SA FITI CIVILIZATI SI SA II FOLOSITI.
CE SE POATE INTAMPLA IN CAZUL NEFOLOSIRII SACILOR?
CEEA CE DUCETI DUMNEAVOASTRA LA GUNOI IN GALEATA, VA MURDARI RESPECTIVA GHENA, SI SE VA IMPUTI. SI TOT VOI AVETI DE SUFERIT.
DE ASEMENEA NU SUPRAINCARCATI SACII, CA TOT AIA SE VA INTAMPLA.

Asta fuse o problema!

Ce-a de-a doua problema pe care as dori sa o aduc la cunostinta dragilor nostri consateni de la bloc este urmatoarea.
Pentru un aspect cat mai placut, pe care urmeaza sa il dea comunei noastre celebra REABILITARE TERMICA A BLOCURILOR, propun ca sefii de scara din fiecare bloc, sa se intalneasca, si sa ia o decizie foarte importanta. CULOAREA ZUGRAVELII VIITOARELOR FATADE DE BLOCURI. Vrem niste culori serioase, combinatii de cel mult 2 culori, una mai inchisa, cealalta mai deschisa, dar cu nuante si asorteuri. Nu vrem cladiri roz, galbene, mov, verde de`la de mananca vaca, lila, piersiciu, etc.
Sincer am vazut niste blocuri frumoase in Bucuresti: un maro mai inchis, cu un bej, crem mai inchis. Foarte frumoase. Da o nota mai serioasa si un aer european. CREDETI CA PUTETI? VA RUGAM.
Sanatate si numai bine!

Niciun comentariu: